Een gezonder, fitter en sterker lichaam, dat is een goed voornemen dat we allemaal zouden moeten hebben aan het begin van het jaar. Maar dat is natuurlijk niet zo eenvoudig en gaat niet vanzelf. Je hebt er vooral een heleboel discipline, geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar wie het echt wil, zal na verloop van tijd een sterker, gezonder en fitter lichaam hebben! Lees hier hoe je dat kan bekomen!

Sterkere spieren door krachtsport

Krachttraining voor vrouwen, het heeft vooral als doel om sterkere spieren te krijgen en dus zo ook een steviger, gezonder en fitter lichaam te hebben. Wanneer je een tijdje met krachtsport bezig bent zal je merken dat je lichaam smaller wordt, maar op de weegschaal zal je niet meteen een verschil zien, integendeel. Bij krachttraining worden de spieren zwaarder waardoor je gewicht ook hoger zal worden. Je zal dus qua getal op de weegschaal bijkomen, maar in vetmassa zal je gaan afvallen. 

2 tot 3 sessies per week 

Als je nog maar net met krachttraining bent begonnen, is het niet de bedoeling om je lichaam te gaan forceren. Zeker wanneer je het niet gewoon bent om te sporten. Het is aangeraden om krachttraining langzaamaan op te bouwen. Begin met 2 sessies per week en bouw langzaam op tot 3 sessies als je al een tijdje bezig bent. Verwacht niet na een paar weken al resultaat te hebben. Het is een fabel dat je in een paar maanden tijd een strak en steviger lichaam zal hebben. Verwacht dus geen wonderen, maar heb vooral geduld en hou vol! 

De juiste voeding voor sporters 

Het is belangrijk de juiste voeding voor krachttraining te eten wanneer je deze sport aan het beoefenen bent. Het is erg belangrijk om veel eiwitten te eten. Focus dus vooral op yoghurt, kip, melk, eieren, noten en bonen. Enkel de combinatie sporten en gezond eten zal er voor zorgen dat je na verloop van tijd dat lichaam hebt waar je altijd al van gedroomd hebt!