De feestdagen zitten er weer aan te komen. Dit is de tijd er veel lekkers gegeten wordt maar ook meteen de tijd waarin iedereen goed let op wat hij eet. Het is daarom ook dat de sportscholen in januari overvol zijn met allemaal mensen die de kerstkilo’s er weer af willen hebben. 

Een diëtiste inschakelen

Wat je vaak ziet is dat na één of twee weken gezond eten en veel sporten mensen toch weer gaan snaaien en al hun goede voornemens zo weer de deur uit doen. Dit is het zogenaamde jojo effect en hier wordt niemand gelukkig van. Veel mensen denken ook dat wanneer ze een bepaald aantal kilo’s kwijt zijn of er weer slank uitzien ze ook gelukkig zijn, dit is vaak niet het geval. Een ander struikelpunt is dat voor het behalen van resultaten tijd nodig is, dit schatten sommige mensen verkeerd in. Wanneer je wil afvallen is het daarom belangrijk om je hele mindset om te gooien en al je gedachten, woorden en acties om te bouwen. Hierbij kun je hulp krijgen van een diëtiste uit Enschede zij ondersteunt jou op je onbewuste niveau om weer lekker in je vel te komen. 

Kinderfysiotherapeut

Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weinig bewegen. Een kind met overgewicht kan ook beperkingen in het bewegen ervaren. Wanneer dit het geval is zou je de hulp van een kinderfysiotherapeut uit Glanerbrug kunnen inschakelen. Deze kan het kind helpen met het verbeteren van de conditie en het krijgen van meer energie. Maar ook bij het verkrijgen van meer plezier in het bewegen en een lekkere en gezonde basisvoeding. 

Een beetje letten op je gewicht en af en toe lekker even sporten kan voor niemand kwaad. Maar maak je vooral in de decembermaand je hier niet te druk over en geniet lekker van alle gezelligheid en het eten.