Hee groentje! Ben je beginnende vegan en ben je nog een beetje zoekende? Geen zorgen, wij hebben verschillende tips voor je op een rijtje gezet waardoor je zult inzien dat het eigenlijk best meevalt en zelfs heerlijk kan zijn om vegan te zijn.

Er zijn een hoop goede redenen om vegan te zijn, denk aan het bestrijden van dierenleed, het is goed voor het milieu en ook voor je eigen gezondheid. Dit zijn al drie grote redenen om eraan te beginnen. 

Motivatie voor vegans

Verdiep jezelf in redenen waarom je vegan zou willen zijn: als je voor jezelf redenen ‘waarom’ bedenkt, versterk je daarmee je eigen motivatie. Een interessante manier om redenen waarom te bedenken is het bekijken van verschillende documentaires, zoals bijvoorbeeld Seaspiracy en the game changers. 

Social Media platformen voor vegans

Meld jezelf aan bij fora en Facebookgroepen voor vegans om zo van elkaar te leren en ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Veganfood

Verdiep jezelf in wat vegans niet gebruiken: let op bepaalde E-nummers, zoek uit welke ingrediënten niet vegan zijn en verdiep je in supplementen voor vegans.

Veganisten

Informeer de mensen om je heen: het is prettig als de mensen om je heen op de hoogte zijn van je nieuwe levensstijl, zodat ze er rekening mee kunnen houden en jou kunnen steunen. Misschien krijg je nog wel wat mensen geïnspireerd om deze goede levensstijl over te nemen.

Voordelen van vegan zijn

Focus op wat je wél kunt eten: always look at the brightside of life: het is altijd goed om te kijken naar de voordelen, ga op zoek naar lekkere veganrecepten of ga zelf experimenteren in de keuken.