Water drinken is voor velen tegenwoordig een groot probleem. Hoewel we het in Nederland massaal tot onze beschikking hebben, lukt het ons niet om voldoende water te drinken. De Europese Gezondheidsdienst heeft geadviseerd voor mannen om per dag minimaal 2 liter water te drinken. Voor vrouwen is dit vastgesteld op 1,5 liter. Wanneer je regelmatig of veel sport, heeft je lichaam alleen maar meer water nodig.

Dat voldoende water drinken van groot belang is, weten we. Maar we weten vaak niet waarom dat nou precies zo is. Het drinken van water is ten eerste goed voor de hersenen en nieren. Water zorgt voor het afvoeren van allerlei afvalstoffen in het lichaam en zal er dus voor zorgen dat je minder snel duizelig wordt of last van hoofdpijn krijgt. Het concentratievermogen krijgt ook een positieve boost wanneer er voldoende vocht in het lichaam aanwezig is. Het drinken van water geeft het lichaam ook extra energie. Het stromen van energie door het lichaam gaat samen en dus veel beter met water. Water laat dus met andere woorden energie letterlijk stromen. 

Geldt het dan ook om fris- en andere dranken te gaan drinken om voldoende vocht te hebben? Nee, helaas niet. Het drinken van smoothies en gezonde thee kan over het algemeen geen kwaad, als ze maar vers bereid zijn en zo min mogelijk suikers bevatten. Het beste is en blijft het om voldoende water te drinken, en alleen daarnaast af en toe iets anders te nemen.