Een gebalanceerd voedingsschema is van uiterst belang voor iedereen. Niet alleen draagt het bij aan een betere gezondheid, ook zorgt het voor meer plezier in de keuken. Met het steeds groter wordende aanbod van restaurants die thuisbezorgen, wordt het steeds minder aantrekkelijk om daarnaast nog uren in de keuken te staan. Wij bij Jouw Voeding In Balans geloven erin dat je géén uren in de keuken hoeft te staan én dat je op die manier een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen.

 

 

Door de steeds groter wordende druk op het werk houden we massaal steeds minder tijd over om goed voor onszelf te zorgen. Met goed voor onszelf zorgen bedoelen we onder andere goed en gezond eten klaarmaken. We grijpen met zijn allen steeds sneller naar de gemakkelijke en ongezonde keuzes. Even snel iets halen of in het vet gooien is net wat sneller dan al dat snij- en hakwerk. Het is echter een groot vooroordeel dat niet klopt dat gezond eten lang duurt om het klaar te maken. Er zijn daarnaast steeds meer websites met heerlijke recepten die er allemaal op ingericht zijn om zo weinig als mogelijk tijd in beslag te nemen. Ook letten we op eiwitten en koolhydraten; belangrijks voor iedereen, maar al helemaal voor fanatieke sporters. Wielrenners, sportschool-gangers en hardlopers doen er goed aan wat extra eiwitten en
koolhydraten te eten. Maar overdrijf het niet. Zie wat hardlopers aan hun voeding kunnen veranderen.

 

 

 

Het is een wisselwerking. Hoe beter en gezonder je eet, des te beter je je zult gaan voelen. Mocht je elke keer junk- en snack food eten, heeft dit een negatieve impact op je lichaam en geest. Kies daarom voor de gezonde alternatieven, omdat het direct van positieve impact zal zijn.